ENVIRONMENTAL FIENDLY COFFEE | VANAF € 40,- GRATIS VERZENDING

Keikoffie & Milieu

FOSSIELE BRANDSTOFFEN

In de jaren 60 werd het koffie branden op gas populair. Gas is licht ontvlambaar en er worden makkelijk hogere temperaturen mee behaald. De productie van koffie ging hiermee omhoog en de brandtijden werden verkort. Er zijn koffiebranderijen die koffiebonen branden in minder dan 5 minuten.  


KOFFIEBRANDERIJEN

Momenteel branden bijna alle koffiebranderijen de koffiebonen op fossiele brandstoffen, soms zelfs op diesel of kolen.  In de koffiewereld zie je steeds meer beweging om zonder fossiele brandstoffen te gebruiken. Echter zijn er veel branderijen die de stap niet kunnen of willen maken door de langere brandtijden. Tijd is immers geld. 


MILIEU

Het koffie branden op fossiele brandstoffen is een grootverbruiker van aardgas. Men houdt het verbruik van gas liever stil. Uiteraard heeft het opraken van fossiele brandstoffen effect op het milieu. Denk aan aardbevingen die de laatste 100 jaar zijn toegenomen. 


WOOD ROASTED COFFEE

Wij branden op hout. Hiervoor gebruiken wij een restproduct van een meubelfabriek. Keikoffie maakt circulair gebruik van de al aanwezige grondstoffen. Er worden geen bomen voor ons brandproces gekapt. Ook is onze manier van branden zeer zuinig.  In Hout zitten harsen en suikers wat een positief smaak effect heeft.  Dit is ook de reden waarom sommige Italiaanse koffiebranders altijd zijn blijven branden op hout. 


FIJNSTOFFILTER

Wij gebruiken een fijnstoffilter welke is ontwikkeld door een bedrijf uit Zwitserland wat is gespecialiseerd op het gebied van fijnstof. Hiermee worden de fijnstof deeltjes door elektra gescheiden van de lucht waardoor schone lucht naar buiten gaat. Dit is goed voor het milieu en onze eigen gezondheid. Naast deze filter gebruiken wij ook een cycloonfilter.