ENVIRONMENTAL FIENDLY COFFEE | VANAF € 40,- GRATIS VERZENDING

Waarom gebruiken wij hout?

Dit is een vraag die keer op keer wordt gesteld. Wat is er zo speciaal aan onze houtgestookte koffie? Er zijn een aantal bedachte ideeën, maar sta me toe om te identificeren wat het zo uniek en heerlijk maakt! Dit vereist een korte geschiedenis van speciale koffie - dus het is een goede kans om te leren waarom die kop koffie zo heerlijk is!

De keuze van koffiebonen. Wij hebben de keuze gemaakt om altijd 1 grade koffiebonen te kopen. Dit zijn de hoogste kwalificaties die er zijn voor koffiebonen. De smaak, grootte en hoe de koffieboon er uit zien (geen defect). 

Vervolgens gaan we branden. Waarschijnlijk de belangrijkste fase van koffie. Koffie branden geeft de meeste kenmerken aan de smaak. Afhankelijk van hoe je brandt; brandtijd, hoe warm de temperatuur is, wanneer je je temperaturen aanpast enz. er zijn veel variabelen waarmee rekening moet worden gehouden, die allemaal hun eigen unieke smaak hebben. Branden lijkt veel op koken, en zoals je zou verwachten, hangt het af van hoe het is geworden, afhankelijk van hoe je iets kookt in een oven.

Traditioneel werd koffie "donker" geroosterd. Wat betekent dat het pittig en sterk is, je denkt dan meteen aan Italië. Tegenwoordig heeft koffie zich behoorlijk ontwikkeld. Geloof het of niet, de Coffee culture is begonnen in de Verenigde Staten. Ik weet wat je denkt: "Maar Amerika heeft de slechtste koffie!" - Fout. Amerika heeft veel koffie, het heeft ook veel mensen, dus natuurlijk zal de koffie per hoofd van de bevolking niet zo goed zijn als andere delen van de wereld.  Een van de eerste espressobars met speciale koffie begon in Seattle. Het werd al snel de grootste koffieketen ter wereld, die we kennen als Starbucks. Nu is Starbucks nog steeds niets om over na te denken - het punt is, ze waren pioniers.

Wat heeft Wood Roasting met dit alles te maken? luister, onze koffiebrander komt uit Italië. We hebben de gasbrander weggehaald en een aangepaste houtkachel toegevoegd die de hitte reguleert en extraheert om de brander te verwarmen. Dit GEEFT de koffie geen rokerige smaak! 

Wanneer hout wordt opgewarmd tot een temperatuur van ongeveer 575 tot 600 graden, worden de gassen in het hout vrijgegeven en komen de vlammen. De deeltjes van de brandende gassen zijn kleiner en de rook is zichtbaar blauw / wit. Daarnaast hebben we een fijnstoffilter toegevoegd, die eventuele milieuvervuiling compenseert. De reden dat we hout gebruiken, is omdat het hout een veel schonere, diepere hitte geeft. Het is in staat om meer smaak uit de afzonderlijke bonen te halen  Het hout geeft ook nog eens extra harsen en suikers af aan de koffie - daarom is onze koffie zo uniek!

Het is een toegevoegd proces dat bijna geen enkele andere koffiebrander in Nederland gebruikt. Onze overtuiging is dat we nooit bezuinigen, ongeacht de kosten. We combineren dit allemaal met de modernste technologie, waardoor onze koffie de meest consistente, heerlijke koffie in Nederland is.

Hopelijk geeft dit je een beter begrip van Wood Roasted Coffee 

Keikoffie koffiebonen 

Koop nu onze Special Crema blend