ENVIRONMENTAL FIENDLY COFFEE | VANAF € 40,- GRATIS VERZENDING

Koffie expeditie

Keikoffie is weer up & running na onze koffie expeditie in Azië. 

Wij hebben verschillende plantages in Thailand bezocht en leuke ervaringen opgedaan. Thailand is upcoming op het gebied van koffieproductie en willen meters maken in productie, kennis en natuurlijk kwaliteit. 

Alle kleine boeren zijn aangesloten bij een Coöperatie, die de verdere afhandeling voor hun regelt. Denk aan wassen, ontpulpen en drogen tot de uiteindelijke jutezakken die wij binnen krijgen.

Leuk om te zien hoe de verschillende boeren hun land bewerken. Een plantage, een kleine farm, had zelfs tussen de rijen koffiestruiken verschillende fruitsoorten staan, die hij dan tussendoor op volgorde van rijping ging oogsten. Inventief! 

Wat ons ook erg is bijgebleven is dat ze de verschillende koffiestruiken gingen stekken met scheutjes van een andere koffiestruik. Dit voor een betere groei en meer koffiebessen. Het betere farm werk! 

De koffieboeren zijn erg trots op hun werk! Het plukken was toch erg zwaar met 34 graden.. op een berg... Maar toch met een grote glimlach. 

Het branden en testen was ook leuk om te zien. Oude methoden zoals op een wok. Maar de coöperaties hadden natuurlijk wel de grote branders voor lokale afnemers in de horeca. Het branden op hout is niet erg bekend, ze branden altijd op aardgas, maar ze hebben er oren na en wilde alles weten over dit speciale proces. Ook daar zijn ze zich bewust van de fossiele brandstoffen die opraken. 

Al met al een erg leuke expeditie! leerzaam en leuk om nieuwe contacten op te doen. 

Volg ons ook op Instagram voor leuke foto's van deze reis.  

Wood Roasted Coffee koffiebonen

 Probeer ook onze special Crema blend!