ENVIRONMENTAL FIENDLY COFFEE | VANAF € 40,- GRATIS VERZENDING

Hout brengt het beste naar boven

Het Keikoffie-team ontwikkelt voortdurend manieren om het beste uit de bonen te halen.

Maurice de Jong- de koffiebrander - heeft technologie geïntegreerd met een traditionele methode om bonen via houtvuurwarmte te branden. Onze systemen stellen ons in staat om recepten te creëren die perfect passen bij elk van de soorten bonen van verschillende oorsprong en onze bonen consistent en van de hoogste kwaliteit houden.

Het gebruik van hout creëert een droge warmte bij een hogere temperatuur, het proces is 4 keer langer dan elektrisch en gas maar laat de warmte veel van de natuurlijke bestanddelen extraheren door meer van de smaken in de bonen te bewaren. Dit langzaam roostproces resulteert in koffie met een lagere zuurgraad en hoge body. 

Alle koffiebranders hebben hetzelfde doel door warmte toe te passen die de chemische en fysische eigenschappen van groene koffiebonen omzet in gebrande koffiebonen.

De koffiebonen veranderen van groene naar gevarieerde bruine tinten. Chemisch worden de aromaten, zuren en andere smaakcomponenten ofwel gecreëerd, gebalanceerd of veranderd op een manier die de smaak, zuurgraad, nasmaak en het lichaam van de koffiebonen verhoogt zoals gewenst door de brander.

Gas en elektriciteit is een veel gebruikte methode voor de meeste branders. Dit is een sneller roosteren tegen lagere kosten, maar ze missen hiermee de extra suikers en harsen wat in hout zit.

Keikoffie koffiebonen

Koop nu onze Special Crema Blend